niedziela, 22 marca 2015

Jajka faszerowane

Ciekawy pomysł na Wielkanocny stół czyli jajka faszerowane pieczarkami :)






Składniki:
  • 7 jaj
  • 3-4 średnie pieczarki 
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka majonezu 
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • ser żółty 


 

Przepis:

Jajka gotujemy na twardo.
W międzyczasie zetrzeć pieczarki na tarce o grubych oczkach i pokroić drobno cebulę.
Tak przygotowane pieczarki i cebulę wrzucamy na rozgrzany olej na patelni, doprawiamy do smaku (ja użyłam tylko soli i pieprzu) i smażymy ok. 5 min.

Wracamy do jajek:
Ugotowane jajka przekrawamy wzdłuż na pól i wyjmujemy żółtka do miski.
Do żółtek dodajemy pieczarki, łyżkę majonezu i razem mieszamy.
Farsz wkładamy do polówek jajek i posypujemy utartym serem i papryką. 
Piekarnik rozgrzewamy do 170 C i wkładamy jajka na 10-15 minut.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz