Ciekawy pomysł na Wielkanocny stół czyli jajka faszerowane pieczarkami :)
Składniki:
- 7 jaj
- 3-4 średnie pieczarki
- 1 mała cebula
- 1 łyżka majonezu
- sól
- pieprz
- słodka papryka
- ser żółty
Przepis:
Jajka gotujemy na twardo.
W międzyczasie zetrzeć pieczarki na tarce o grubych oczkach i pokroić drobno cebulę.
Tak przygotowane pieczarki i cebulę wrzucamy na rozgrzany olej na patelni, doprawiamy do smaku (ja użyłam tylko soli i pieprzu) i smażymy ok. 5 min.
Wracamy do jajek:
Ugotowane jajka przekrawamy wzdłuż na pól i wyjmujemy żółtka do miski.
Do żółtek dodajemy pieczarki, łyżkę majonezu i razem mieszamy.
Farsz wkładamy do polówek jajek i posypujemy utartym serem i papryką.
Piekarnik rozgrzewamy do 170 C i wkładamy jajka na 10-15 minut.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz