środa, 4 marca 2015

Rogaliki z jabłkami i rodzynkami

Może rogalika :) 






Składniki:
  • 3 średnie jabłka
  • 3-4 łyżki rodzynek 
  • ciasto francuskie
  • pól łyżki masła
  • łyżka miodu
  • cynamon  



Przepis:

Jabłka obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Następnie na patelni roztapiamy masło i dajemy po kolei, jabłka, miód, rodzynki a na koniec cynamon, podsmażamy aż jabłka staną się pół miękkie. Ciasto kroimy na trójkąty, dajemy farsz z jabłek i zwijamy w rogaliki. ;) Mi wyszło 12 rogalików.
Piekarnik nagrzewamy do 220 C i wkładamy do nagrzanego piekarnika rogaliki na ok 10-15 min. Aż nabiorą rumianego koloru. ;)
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz