wtorek, 19 maja 2015

Czekoladowe Rafaello

Przepyszny deser :)



Składniki:

  • 100 g czekolady
  • mleko
  • krem rafaello (przepis na blogu)
  • migdały 
Dodatkowo
  • balony 
  • folia aluminiowa 
Przepis:

Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem (ok, łyżki ) w kąpieli wodnej.
Między czasie nadmuchujemy balony do objętości małej pięści.
Czekoladę lekko studzimy, po czym zanurzamy w niej balony, tak aby oblewająca czekolada sięgała do połowy.
Na foli aluminiowej robimy kleksy  z czekolady  łyżeczką i przyklejamy do nich balony oklejone czekoladą (kleks utworzy nam  podstawę miseczki).
Tak  przygotowane miseczki odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin.
Po tym czasie przekuwamy szpilką balony.
Zastygła czekolada pozostania na swoim miejscu tworząc czekoladowe miseczki.
Do środka miseczki dajemy krem rafaello i migdały.

Smacznego :)