sobota, 16 maja 2015

Ryba sosie ananasowym - "Hawajska"

Na przystawkę polecam rybę sosie ananasowym którą potocznie nazywamy " Hawajską"  






Składniki:
  • 1 kg pangi lub innej ryby bez ości
  • 2 duże cebule
  • 1 puszka ananasów w plastrach (
  • 250 dkg ketchupu pikantnego ( ja użyłam Kamis)
  • sól
  • pieprz 
  • mąka
  • bułka tarta


Przepis:

Rybę posolić, popieprzyć i pozostawić do rozmrożenia. Cebulę, ananasy pokroić w kostkę.
Pokroić na połowy, obtoczyć w mące wymieszanej z bułką tartą i usmażyć na oleju z masłem.
Między czasie cebulę zarumienić na oleju, dodać ketchup oraz ananasy i sok z ananasów, gotować około 5 minut  aż sos zgęstnieje.
Ryby wyłożyć na półmisek i zalać sosem z ananasami.

Ps. Ryba ta jest dobra na ciepło i na zimno :)

Również zapraszam na: www.facebook.com/gotowanie.uk


Smacznego :)