Na przystawkę polecam rybę sosie ananasowym którą potocznie nazywamy " Hawajską"
Składniki:
- 1 kg pangi lub innej ryby bez ości
- 2 duże cebule
- 1 puszka ananasów w plastrach (
- 250 dkg ketchupu pikantnego ( ja użyłam Kamis)
- sól
- pieprz
- mąka
- bułka tarta
Przepis:
Rybę posolić, popieprzyć i pozostawić do rozmrożenia. Cebulę, ananasy pokroić w kostkę.
Pokroić na połowy, obtoczyć w mące wymieszanej z bułką tartą i usmażyć na oleju z masłem.
Między czasie cebulę zarumienić na oleju, dodać ketchup oraz ananasy i sok z ananasów, gotować około 5 minut aż sos zgęstnieje.
Ryby wyłożyć na półmisek i zalać sosem z ananasami.
Ps. Ryba ta jest dobra na ciepło i na zimno :)
Również zapraszam na: www.facebook.com/gotowanie.uk
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz