poniedziałek, 18 maja 2015

Sałatka szparagowa

Czas na szparagi :)





Składniki:

  • 50 g szpinaku
  • 2 małe pomidory
  • pół avocado
  • 100 g sera feta
  • 150 g szparagów zielonych 
  • pół czerwonej papryki
Dip:

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżeczka musztardy
  • łyżeczka miodu
  • papryka słodka
  • czosnek

Przepis:

Szparagi, pomidory, paprykę i szpinak  opłukać.
Szparagi zielone łamiemy w połowie, górną cześć podsmażamy,aż zmięknie.
Pomidory, avocado, fetę i papryką kroimy w kostkę i wkładamy do miski.
Podsmażone szparagi przecinamy na 3 części i dodajemy szpinak. 
Przygotujemy dip i zalewamy sałatkę.

Można dodać kurczaka podsmażonego i orzeszki Pini lub pestki dyni  

Smacznego :)